Dry Needling (DN)

Bij DN ofwel droge naalden therapie wordt er geen vloeistof in de spier gespoten. DN wordt toegepast bij myofasciale triggerpoints (pijnpunten in de spier). Deze triggerpoints kunnen lokaal spierpijn en/of uitstralende pijnklachten geven. Bij DN maakt men gebruik van naalden om de triggerpoints te behandelen. De naalden worden kortdurend in de spier geprikt om het lichaamseigen pijndempingssysteem te activeren en zodoende de pijn te dempen en de spier te ontspannen.

Oorzaken voor het ontstaan van myofasciale triggerpoints:

Myofasciale triggerpoints kunnen de volgende klachten geven:

Sinds 2007 is DN het domein van de fysiotherapeut en mag alleen toegepast worden door fysiotherapeuten die zich hierin gespecialiseerd hebben. Het plaatsen van de naalden vergt kennis van de anatomie en dient nauwkeurig te gebeuren. Wanneer de naalden vakkundig worden ingebracht, is dit nauwelijks voelbaar. Het behandelen van de triggerpoints kan wel gevoelig zijn. De eerste dagen na de behandeling kunnen uw spieren wat pijnlijk aanvoelen, maar daarna voelen ze beter en ontspannen aan.

DN is een snelle methode om van uw langdurige pijnklachten af te komen. Wanneer u langdurige pijnklachten heeft, zou het best eens kunnen zijn dat deze veroorzaakt worden door myofasciale triggerpoints. Loop eens bij ons binnen of bel voor advies.