Kernspecialisaties

Oncologiefysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in het herkennen, diagnosticeren, begeleiden en behandelen van klachten, die veroorzaakt worden door kanker en/of door de behandeling van kanker.

De oncologiefysiotherapeut kan in de verschillende fases van het ziekteverloop ondersteuning bieden:

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in verantwoord bewegen bij en na kanker, helpt u met het in balans brengen van de belasting/belastbaarheid, omgaan met moeheid en ondersteunt bij de re-integratie in het arbeidsproces.

Fysiotherapiepraktijk Weurt biedt de volgende programma’s aan:

Bij een specifieke sportvraag of bij het hervatten van sporten op niveau is het mogelijk om in samenwerking met Tegenkracht een sportplan op maat te maken. Vooraf wordt een uitgebreid sportmedisch onderzoek en een inspanningstest gedaan en hieruit volgt een sportadvies met een opbouwprogramma.

De oncologiefysiotherapeut neemt ook een belangrijke plaats in bij het adviseren en coachen van collega fysiotherapeuten en andere hulpverleners.

De oncologiefysiotherapeut is de specialist in bewegen bij en na kanker.

Oedeemfysiotherapie

Voor de behandeling van: De oedeemfysiotherapeut is gespecialiseerd in het geven van een complete oedeembehandeling die bestaat uit: De oedeemfysiotherapeut kan in de verschillende fases van het ziekteverloop ondersteuning bieden:

Fysiotherapiepraktijk Weurt biedt individuele therapie, waaronder manuele lymfedrainage, maar ook (groeps)trainingen en zelfmanagementcursussen aan.

De oedeemfysiotherapeut is de specialist in het bewegen bij lymfoedeem. Bewegen is belangrijk als u lymfoedeem hebt. Licht sporten en bewegen zijn goed voor de afvoer van het oedeem. Bewegen stimuleert de pompende werking van de lymfevaten. Onder deskundige begeleiding van een oedeem-oncologiefysiotherapeut wordt de intensiteit van het bewegen individueel afgestemd om ervoor te zorgen dat u niet gaat overbelasten.